Erre kell készülni hétfőn! Ma Orbán Viktor nagy bejelentésre készül! Várhatóan EZEKET fogja nyilvánosságra hozni: - EZ mindannyiunkat érinteni fogja

Erre kell készülni hétfőn! Ma Orbán Viktor nagy bejelentésre készül! Várhatóan EZEKET fogja nyilvánosságra hozni: - EZ mindannyiunkat érinteni fogja


Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti bejelentései és a veszélyhelyzet újbóli meghosszabbításának megszavazása lehet a mai nap két, legtöbb embert érintő pontja a magyar belpolitikában.

A parlament oldalán látható napirendi javaslat szerint hétfőn 13 órakor kezdődik a parlamenti ülés, s legkorábban negyed háromtól várhatóak a határozathozatalok. Az ülés elején a nemrégiben elhunyt országgyűlési képviselőkre emlékeznek. Ők: Orosz Sándor (MSZP), Ráday Mihály (SZDSZ), Fogarasiné Deák Valéria (MSZP), Vitányi Iván (MSZP, majd független). Új képviselőt is avatnak, a fideszes Vitályos Esztert, aki leteszi az esküjét. Vitályos L. Simon Lászlót váltja a parlamentben, mert utóbbit kinevezték a Nemzeti Múzeum főigazgatójává.

Napirend előtt várhatóan felszólal Orbán Viktor miniszterelnök, aki a várakozások szerint többféle bejelentést tesz a következő időszakban szükséges döntésekről. A döntéseket a nemzeti konzultáció alapozza meg, ezekből a hitelmoratóriummal kapcsolatos intézkedés már eldöntött tény. Elképzelhető, hogy a miniszterelnök a minimálbér-emeléssel kapcsolatban, avagy a gazdasági teljesítménytől függővé tett családi szja-visszatérítés megvalósulásáról szól. Fontos téma, sokakat érdekelt az elmúlt időszakban az oltás kötelezővé tétele a munkahelyeken: a múlt héten még arról volt szó, hogy ez ügyben vita van még, döntés pedig nincs, így nem lehet biztosra mondani, hogy a miniszterelnök beszél-e majd erről. Mivel a kormány a veszélyhelyzet meghosszabbítását kérte az országgyűléstől, ezért ez biztosan szóba kerül, mint ahogy a járványhelyzet is.

Hétfőn a parlament dönt Simonka György fideszes, illetve Stummer János és Ander Balázs jobikkos képviselők mentelmi jogának felfüggesztéséről is.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap