Hatalmas a boldogság! Orbán Viktor bejelentette azt amire annyian vártak már! Ekkora brutális összeg érkezik novemberben a nyugdíjasoknak:

Hatalmas a boldogság! Orbán Viktor bejelentette azt amire annyian vártak már! Ekkora brutális összeg érkezik novemberben a nyugdíjasoknak:


Péntek van, Orbán Viktor ma reggel is a Kossuth Rádióban szólalt meg.

Orbán Viktor miniszterelnök az idősek világnapján azzal kezdte, hogy nyugdíjprémium biztosan lesz hazánkban, mert a magyar gazdaság dübörög. Elmondta, hogy nálunk olyan nyugdíjrendszer van, hogy a dolgozók adójából fizeti ki a nyugdíjakat, nem a hozamokból, mint más országokban. 80 ezer forint lesz a nyugdíjprémium összege. A korrekcióval együtt lesznek, akik 100 ezer fölötti kiegészítést kapnak majd.

Orbán Viktor kiemelte: 435 ezer ember a nyugdíjtörvény miatt ennél kevesebbet kapott volna, de a gazdaság teljesítményének köszönhetően a kormány mindenkinek ki tudja fizetni egységesen a 80 ezer forintos összeget. Mivel az infláció magasabb az év elején vártnál, és az infláció kompenzálásának csak a felét adták oda július elsejéig az időseknek, most az év második felére eső, a várakozásnál magasabb infláció miatt is korrigálni kell a nyugdíjakat – tette hozzá a kormányfő. Közölte: ezért „szép számmal” lesznek olyan nyugdíjasok, akik a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumon felül a korrekcióval együtt százezer forint körüli egyszeri kiegészítést is kaphatnak. Hozzátette: lát esélyt arra, hogy jövőre 13. havi nyugdíjat is kapnak majd az idősek.

Szja-visszatérítés
Orbán szerint az 5,5 százalékos gazdasági növekedés biztosan meglesz. A pandémia az idősek mellett a gyerekeket nevelő családokat viselte meg a legjobban. Ezért döntöttek úgy, hogy őket segítsék. 1,9 millió ember kapja vissza a befizetett adóját, a NAV már hetek óta dolgozik rajta, február közepén megkapják az összeget.

„Ez hatalmas erőfeszítést igényel az adóhivataltól, hetek óta dolgoznak ezen, van esély arra a digitalizációs fejlesztésre, amely lehetővé teszi, hogy legfeljebb 15-ig kifizessék” – mondta Orbán.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap