Estére megérkezik a havazás az országba, fehérbe borul Magyarország! Itt kell hamarosan összefüggő hórétegre számítani:

Estére megérkezik a havazás az országba, fehérbe borul Magyarország! Itt kell hamarosan összefüggő hórétegre számítani:


Estétől kiterjedt havazás érkezhet, kifehéredhet a táj!

Egy mediterrán ciklon csapadékzónája alakítja időjárásunkat, melynek köszönhetően többfelé szükség van az esernyőkre. A nap folyamán a nyugati és a hegyvidéki részeken ónos eső, havas eső, gyenge havazás is előfordulhat. Másutt az eső lesz a jellemző csapadékforma.

Délután lesz egy rövid szünet, majd estétől délnyugat felől újra megnövekszik a felhőzet és egyre több helyen számíthatunk havas esőre, havazásra. A Zalaegerszeg-Börzsöny képzeletbeli vonalán lepel – 5cm körüli hóréteg alakulhat ki, de a hegyekben ennél vastagabb is lehet a mennyiség. Közlekedjünk nagyon óvatosan, az utak latyakosak, csúszósak lehetnek. Nyári gumival semmiképp ne induljunk utnak!

Főként a Tiszától nyugatra lévő területeken hullhat hó, az Alföldön eső várható.

Mediterrán ciklon hoz újabb adag csapadékot Vasárnap nyugatról kelet felé haladva újabb csapadékzóna vonul át az ország fölött, többnyire eső, zápor várható. Este érkezik délnyugat felől a következő csapadéktömb, ami egyre több helyen okoz havas esőt, havazást a Dunántúlon. A délkeleti szelet délen és a Dunántúlon élénk, erős lökések kísérhetik. Délután 3 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőre virradó éjszaka és hajnalban a Dunántúlon és az északi tájakon hullhat havas eső, hó. Napközben pedig északon, északkeleten várható eső, havas eső, a hegyekben havazás. Délután délnyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet, hosszabb napos időszakok a Dunántúlon lehetnek. Az északnyugati szél élénk, északon erős lesz. Hajnalban -2, +5, délután 2 és 7 fok várható.Kedden reggel, délelőtt a napos idő mellett felhőátvonulásokra készülhetünk. Helyenként futó záporok, hózáporok kialakulhatnak. Délután azonban északnyugat felől megnövekszik a felhőzet és újabb csapadéktömb érkezik. Késő estig többfelé fordulhat elő havas eső, havazás. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik. Hajnalra -9, 0 fokig hűl le a levegő, napközben 2-6 fokot mérhetünk.

Szerdán kezdetben felhősebb, délután naposabb időre van kilátás. Néhol északon fordulhatnak elő kisebb eső, zápor. Mérsékelt, több helyen élénk lesz a délnyugati szél. Kora délután 4-12 fok valószínű. Csütörtökre esős idő körvonalazódik, több helyen hullhat le kiadósabb csapadék. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Délután 5-13 fok ígérkezik.Kiadta: Varga Sándor

ddddddddddddddd

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap