Rettenetes ami történt! Senki nem sejtette, hogy ekkora a baj, amíg a kórházban ki nem derült, a zenész tüdeje csak... - Rajongók ezrei küldik jókívánságaikat!

Rettenetes ami történt! Senki nem sejtette, hogy ekkora a baj, amíg a kórházban ki nem derült, a zenész tüdeje csak... - Rajongók ezrei küldik jókívánságaikat!


A sztárharmonikás számára egy rémálom volt az elmúlt időszak, és bár már három hete otthon gyógyul, de a légzése még mindig nehézkes és hat kilót fogyott.

Végtagfájdalmai voltak és magasra szökött a láza, Márió mégsem gondolt arra október végén, hogy koronavírusos lenne. Az 50 éves mulatós zenész felkereste háziorvosát, majd a tesztelés után bebizonyosodott: Covidos. A tíznapos karantén kezdetén még azt gondolta, megúszta ennyivel, de állapota folyamatosan romlott, így újra orvoshoz fordult.

– Émelyegtem, alig bírtam fölkelni, legyengültem, majd amikor már légzésnehézségeim is voltak, nehezen kaptam levegőt és szorult a mellkasom, a körzeti orvos javaslatára mentőt hívtam – kezdte a Borsnak a harmonikás, aki ezután Ajkára került kórházba.

A VIZSGÁLATOK ROSSZ EREDMÉNYT MUTATTAK, A TÜDŐM MÁR CSAK ÖTVEN SZÁZALÉKOSAN MŰKÖDÖTT. NAGYON IJESZTŐ VOLT, MERT NEM LEHETETT TUDNI, HOGY LÉLEGEZTETŐGÉPRE KERÜLÖK-E VAGY SEM. SAJNOS BENT ROSSZABBODOTT AZ ÁLLAPOTOM, A SZATURÁCIÓS ÉRTÉKEM A MINIMUM ALÁ CSÖKKENT, SZONDÁN KERESZTÜL OXIGÉNT KAPTAM
– mesélte lapunknak Márió.
A zenésznél is jelentkeztek a szokásos tünetek, elveszítette a szaglását – ami még a mai napig nem tért vissza rendesen – és az ízlelését is, de lelkileg is nagyon megviselték a történtek.

– Nehéz volt, mert tőlem sokkal rosszabb állapotban is voltak a kórteremben. Szörnyű volt hallgatni az oxigén maszk alatt hörgő embereket. Megviselt, hogy nem találkozhattam a családommal, nagyon aggódtak értem – mondta, majd hozzáette, még mindig nem épült fel teljesen.

– Fogytam hat kilót, a légzésem most sem az igazi, a tüdőkapacitásom gyenge. Sajnos sok fellépést le kellett mondanom, mert két órát még nem bírok a tíz kilós hangszerrel a nyakamban végigcsinálni. Én két oltást után kaptam el, de nagyobb baj is történhetett volna, ha nem adatom be. Mindenkinek azt javaslom, hordjon maszkot és vigyázzon magára – zárta a harmonikás.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap