Brutális idő érkezik! Az ország EZEN részére vörös riasztást adtak ki! Nagy mennyiségű ónos esőre és hóra kell számítani! Mindenkit fokozott óvatosságra kérnek! Ha teheti NE induljon útnak!

Brutális idő érkezik! Az ország EZEN részére vörös riasztást adtak ki az ÍTÉLETIDŐ! Nagy mennyiségű ónos esőre és hóra kell számítani, ami ÍGY vonul ár rajtunk! Mindenkit fokozott óvatosságra kérnek! Ha teheti NE induljon útnak!


AZ ÁTMENETI SZÜNET UTÁN A DÉLI ORSZÁGRÉSZBEN ÉJJEL ÉS HÉTFŐN ISMÉT JELENTŐS MENNYISÉGŰ ÓNOS ESŐ HULLHAT!

A VEGYES CSAPADÉK BECSÜLT IDŐBELI LEFOLYÁSA

Késő estig átmenetileg gyengül, több helyen megszűnik a vegyes csapadék. Késő estétől dél, délnyugat felől újabb csapadékrendszer érkezik, amely hétfőn elsősorban az ország délkeleti felét/harmadát érintheti. Hétfő estétől kelet, északkelet felé helyeződik a csapadék súlypontja. Jelentős a bizonytalanság abban, hogy mennyire terjeszkedik majd északnyugat felé a hétfői csapadékrendszer.



ÓNOS ESŐ

Átmenetileg fokozatosan visszaszorul, gyengül az ónos csapadék, majd az éjjel érkező csapadékzóna hétfőn fokozatosan észak, északkelet felé haladva újabb több milliméter ónos esőt okozhat a Dél-Dunántúlon és az Alföld déli, délkeleti felén.



Ma estig főként a Dél-Dunántúlon helyenként gyenge havazás, hószállingózás még előfordulhat, ebből számottevő hóréteg a legtöbb helyen nem alakul ki, csupán néhol lehet lepel - 1, 2 cm. A késő estétől érkező újabb csapadékzóna északi, északnyugati részén ismét előfordulhat havazás, amely az ónos esőt, esőt, fagyott esőt, havas esőt váltja fel. Erre előbb a Dél-Dunántúlon, majd a Duna-Tisza közén végül az Alföld keleti, északkeleti részén van számottevő esély. A várható friss hó általában lepel - 5 cm közé becsülhető, de lokálisan ennél több is hullhat.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap