Gyász! Borzalmas tragédia történt! Elhunyt az olimpiai- és világbajnok sportoló! Egy ország gyászolja! Isten nyugosztalja!

Gyász! Borzalmas tragédia történt! Elhunyt az olimpiai- és világbajnok sportoló! Egy ország gyászolja! Isten nyugosztalja!


December 12-én, 83 éves korában elhunyt Jurij Dmitrijevics Sarov egykori szovjet olimpiai bajnok törvívó – számolt be a szomorú hírről a szaratovi régió ifjúságpolitikai és sportminisztériuma.

„Jurij Dmitrijevics Sarov a vívás világának legendás embere, egész életét ennek a sportnak szentelte. 10 éven át tagja volt a Szovjetunió nemzeti fóliavívóválogatottjának, és megvédte az ország becsületét a nagy nemzetközi versenyeken. Olimpiai bajnok, többszörös világbajnoki győztes, az orosz válogatott edzője, Oroszország testkultúrájának és sportjának kitüntetett dolgozója, a Szaratov régió díszpolgára - ez csak egy része az eredményeinek. Mindannyian nagyra értékeltük Jurij Dmitrijevicset magas professzionalizmusáért, őszinteségéért és kemény munkájáért. A vívás olimpiai bajnoka 82 éves volt. Részvétünket fejezzük ki családjának, barátainak, kollégáinak és szeretteinek.” – állt a közleményben.

A legendás sportoló 1964 óta volt a vívás mestere - 1963 és 1972 között a Szovjetunió válogatottjának tagja volt. Az 1964-es olimpiai játékok bajnoka volt a vívó csapatbajnokságon, 1963-ban, 1965-ben, 1966-ban és 1969-ben pedig a világbajnok csapatbajnokságban járult hozzá a csapat első helyéhez.


1968-as olimpiai ezüstérmes lett, csapatban pedig az 1969-es és 1970-es Európa Kupa győzteseként ünnepelhetett..

Tanárként és a Szaratovi Pedagógiai Intézet testnevelési osztályának vezetőjeként, a középiskola igazgatójaként, az orosz válogatott edzőjeként dolgozott.

Oroszország testkultúrájának és sportjának tiszteletbeli munkása. A sportág 12 mesterét képezte ki.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap