HIVATALOS! Ennél rosszabb hírt nem is kaphattunk volna így Karácsony előtt! A legrosszabb hírt maga Müller Cecília jelentette be...

HIVATALOS! Ennél rosszabb hírt nem is kaphattunk volna így Karácsony előtt! A legrosszabb hírt maga Müller Cecília jelentette be...


Magyarországon is megjelent az omikron nevű vírusvariáns – jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos az M1 Híradóban hétfőn. A telex.hu Inforstarttól szerzett információi szerint a vírusváltozatot eddig két hazai mintában mutatták ki. A tisztifőorvos szerint ettől függetlenül még mindig a delta variáns a meghatározó a vizsgálati eredményekben. Jelenleg közel 100 százalékban ez okozza a hazai megbetegedéseket.


A Neumann Labs diagnosztikai laboratórium – melynek tesztje a napokban kimutatta az omikront – közleménye szerint:

A mutáció egy házaspárt fertőzött meg, amelynek tagjai nem tettek külföldi látogatást, így bizonyosan itthon kapták el a betegséget. A házaspár igazolt omikron-fertőzése mellett a magyar labor további gyanús eseteket is vizsgál. Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezetője elmondta, csak idő kérdése volt, hogy a variáns itthon is megjelenjen.

Laboratóriumunk idáig két vizsgált személy esetében mutatta ki bizonyítottan az omikron-variáns jelenlétét, amit a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakemberei is megerősítettek. Mindez feltehetőleg azt is jelenti, hogy ez a variáns több embert megfertőzhetett már hazánkban.

Az orvosok szerint ez az első tünet jelzi, hogy az omikron variánst kaptad el Rengeteg omikronnal megfertőződött páciens számolt be erről a más variánsokra nem jellemző tünetről.

Müller Cecíla, országos tisztifőorvos hétfőn bejelentette, hogy hazánkban is azonosították már az omkront, ráadásul a házaspár, akiknél kimutatták a szupermutánst nem járt külföldön. Tehát jobb, ha minden ezzel kapcsolatos információval, külföldi tapasztalattal tisztában vagyunk. Feltehetően ugyanis pár hónap múlva már ez a variáns okozza majd a legtöbb megbetegedést - írja a boon.hu.

Dél afrikai orvosok most elmondták, hogy tapasztalataik szerint melyik az az éjszaka jelentkező árulkodó tünet, amely egyértelműen jelzi, hogy az omikron variánst kaptad el.

Az omikonnal megfertőződött páciensek döntő többsége heves éjszakai izzadásról számolt be, árulták el eddigi tapasztalataik alapján a szakértők – derült ki a DailyStar cikkéből, amit a Ripost szemlézett.

Nagyon fontos !Omikron-mutáns 5 fő tünete közül a legelső a legfontosabb: ha tapasztalod magadon azonnal csináltass tesztet!

Amire most mindenki kíváncsi, az az: milyen tünetekkel jár és mennyire súlyos megbetegedést okoz a koronavírus omikron-mutánsa? Íme az első tapasztalatok!

Az eddigiektől némileg eltérő, szokatlan, de viszonylag enyhe tünetekkel járt az általa vizsgált betegeknél a koronavírus omikron-mutánsa okozta megbetegedés - ezt mondta a brit Telegraph című lapnak dr. Angelique Coetzee háziorvos, aki Dél-Afrikában először találkozott a szupermutáns fertőzte betegekkel.

Dr. Coetzee azt mondta: szokatlan, de enyhe tüneteket mutattak a megbetegedettek.

Ezek az eddig tapasztalt tünetei a fertőzésnek:

1,éjszakai izzadás

2,Nagyfokú kimerültség

3,Olykor kiugróan magas pulzusszám (ezt egy hatéves gyereknél dokumentálták)

4,Nem jelentkezik a szaglás és ízérzés elvesztése

5,A tünetek eléggé eltérőek és elég enyhék voltak azokhoz képest, akiket ezt megelőzően kezeltem Coviddal - hasonlította a korábbi megbetegedésekhez a mostaniakat az orvos.

A doktor arra is felhívta a figyelmet: noha az általa vizsgált egészséges és fiatal korosztálynál tapasztalatai szerint enyhe tüneteket mutat a vírusmutáns, az kifejezetten veszélyes lehet az idős korosztályra, különösen az olyanokra, akiknek krónikus betegségük - cukorbaj, szívbetegség - van.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap