Hoppá! MAGA Orbán Viktor ÓRIÁSI BEJELENTÉST TETT! Ennek nagyon sokan fognak most örülni...derült égből a villámcsapás...senki nem számított rá, hogy ezt meglépik!

Hoppá! MAGA Orbán Viktor ÓRIÁSI BEJELENTÉST TETT! Ennek nagyon sokan fognak most örülni...derült égből a villámcsapás...senki nem számított rá, hogy ezt meglépik!


Magyarország előre megy, nem hátra! – írta Facebook-oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök a posztban egy fotót is feltöltött, amin bejelentette:

A KORMÁNY 20 SZÁZALÉKKAL NÖVELI A BÖLCSŐDEI DOLGOZÓK FIZETÉSÉT



Járványhelyzet az iskolákban, óvodákban: megvan, hány osztályt érint – Csak az oltatlan felsőbb évfolyamos diákok kerülnek karanténba

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az óvodák és iskolák járványügyi helyzetéről beszélt. A Hír Tv vendége volt Maruzsa, aki felvázolta, hogy milyen a járványhelyzet a nevelési intézményekben. Tájékoztatása szerint októberre az iskolai osztályok érintettsége egy százalék körül járt, de egyre inkább terjed a koronavírus delta variánsa.

A köznevelésben dolgozók átoltottságáról azt mondta, hogy a szeptemberi tanévkezdéskor a pedagógusok 90 százalékos átoltottsága miatt nyugodtan kezdődött az év. Teljes iskolalezárásokról nem mondott adatot, de azt elárulta, hogy szeptembertől mostanáig osztályokkal, óvodai csoportokkal kapcsolatos tanügyi intézkedés az esetek 3,7 százalékában fordult elő (ez az arány a hét elejéig mért arány).

Az intézkedés:

az óvodai csoportoknál szünetet jelent;
az alsóbb évfolyamoknál – ahol az oltás még nem lehetséges – digitális oktatást;
a felsőbb évfolyamoknál pedig csak az oltatlanok kerülnek karanténba

- Jobban terjed az oltatlanok körében a vírus, ezért rendelte el a kormány munkáltatóként az állami intézményekben december 15-i határidővel az oltás szükségességét - fejtette ki Maruzsa.

Mint mondta, a hétfőn kezdődött oltási akcióhéten már a 12 évesnél idősebbek is időpontfoglalás nélkül vehetik fel az oltást, ezzel az a céljuk, hogy emeljék a 12-18 éves korosztály 51 százalékos átoltottságát.

Fontos még, hogy a múlt heti rendelet értelmében az igazgatók dönthetnek a maszkviselésről, de az óvodai intézményekben a kormány nem javasolja a kötelezővé tételét. Hangsúlyozta, a kormány határozott célja a köznevelési dolgozók körében a teljes átoltottság elérése, ezért is vezették be a kötelező oltás felvételét, amit december 15-ig kell megtenniük.

Nagyon fontos !Omikron-mutáns 4 fő tünete közül a legelső a legfontosabb: ha tapasztalod magadon azonnal csináltass tesztet!

Amire most mindenki kíváncsi, az az: milyen tünetekkel jár és mennyire súlyos megbetegedést okoz a koronavírus omikron-mutánsa? Íme az első tapasztalatok!

Az eddigiektől némileg eltérő, szokatlan, de viszonylag enyhe tünetekkel járt az általa vizsgált betegeknél a koronavírus omikron-mutánsa okozta megbetegedés - ezt mondta a brit Telegraph című lapnak dr. Angelique Coetzee háziorvos, aki Dél-Afrikában először találkozott a szupermutáns fertőzte betegekkel.

Dr. Coetzee azt mondta: szokatlan, de enyhe tüneteket mutattak a megbetegedettek.

Ezek az eddig tapasztalt tünetei a fertőzésnek:

1,Nagyfokú kimerültség

2,Olykor kiugróan magas pulzusszám (ezt egy hatéves gyereknél dokumentálták)

3,Nem jelentkezik a szaglás és ízérzés elvesztése

4,A tünetek eléggé eltérőek és elég enyhék voltak azokhoz képest, akiket ezt megelőzően kezeltem Coviddal - hasonlította a korábbi megbetegedésekhez a mostaniakat az orvos.

A doktor arra is felhívta a figyelmet: noha az általa vizsgált egészséges és fiatal korosztálynál tapasztalatai szerint enyhe tüneteket mutat a vírusmutáns, az kifejezetten veszélyes lehet az idős korosztályra, különösen az olyanokra, akiknek krónikus betegségük - cukorbaj, szívbetegség - van.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap