Itt a nagy bumm! DECEMBER 20-án olyan jön Magyarországon, ami még SOHA NEM VOLT! És igen, sokan fel fogtok háborodni rajta!! Maga Orbán Viktor jelentette be, alig pár órája.....

Itt a nagy bumm! DECEMBER 20-án olyan jön Magyarországon, ami még SOHA NEM VOLT! És igen, sokan fel fogtok háborodni rajta!! Maga Orbán Viktor jelentette be, alig pár órája.....


Orbán Viktor pénteken jelentette be, hogy december 20. után zöld utat kap az 5-11 éves korosztály oltása is. Az első kampányvideó szombaton érkezett meg, amit a miniszterelnök közösségi oldalán osztott meg.

Orbán Viktor a pénteki rádióinterjúban a gyermekek oltásával kapcsolatban elmondta, számítottak rá, hogy a világ nemzetközi tudóstársadalma kinyilatkoztatja a véleményét. Hozzátette, ez egy nagyon fiatal vírus, keveset kísérleteztek rajta. Elmondta azt is, hogy tudományos körültekintésről van szó, szemben azzal, amit az oltásellenesek mondanak.

Nem ugrott bele a világ annak a kérdésnek a megválaszolására sem, hogy akkor gyerekeket lehet-e oltani, hanem kísérleteztek. Senki nem meri anélkül beoltani a fiatalokat, hogy ne tudná kísérleti eredményekkel igazolni ezeket

– részletezte Orbán Viktor.

Most jutott el oda a világ, hogy azt meri mondani egy nagy gyógyszergyártó cég, hogy oltassák be a gyerekeiket. Mi szereztünk kétmillió vakcinát, az első vakcina december 20-án érkezik. Azt tanácsolom a szülőknek, oltassák be a gyermekeiket

– hangsúlyozta a miniszterelnök a szombaton posztolt videóban.


Rusvai szerint az új mutáció okozhatja a járvány ötödik hullámát Magyarországon! Karikó Katalin is megszólalt a koronavírus új mutációjáról, az omikronról, ami már Európában is felütötte a fejét. Karikó az ATV Híradónak nyilatkozott bővebben arról, mi lesz akkor, ha új oltóanyagot kell gyártani a vírus új variánsa miatt. A tudósnő mellett pedig további szakemberek is megszólaltak.

Jó hírt jelenthet a Sinopharm-vakcinával oltottaknak az, amiről Boldogkői Zsolt molekuláris biológus számolt be a híradónak. Mint mondta, ugyan az omikron csökkentheti az mRNS-vakcinák hatékonyságát a tüskefehérje-mutációi miatt, azonban ez az elölt vírust alkalmazó vakcinákat kevésbé érinti - ide tartozik a kínai vakcina is.

Hogya egy olyan mutáció történik, ami elsősorban a tüskefehérjére korlátozódik, akkor ezeket az inaktivált vakcinákat ez kevésbé érinti. Tehát valószínű, hogy a relatív hatásossága a Sinopharm-vakcinának jobb lesz, mint a Pfizeré

- mondta, illetve azt is hozzátette, hogy a Szputnyik, Janssen és AstraZeneca vektorvakcináknál is új oltóanyag kifejlesztésére lehet szükség, ami két-három hónapba telne.

Rusvai Miklós virológus kijelentette a híradónak, hogy szerinte elképzelhető, hogy az omikron mutáció hozza majd magával Magyarországra a koronavírus ötödik hullámát.

"Ha ez valóban terjedőképesebb, akkor valamikor jövő év elején indíthatja a fertőzési hullámot, tehát elképzelhető, hogy a légzőszervi betegségeknek ebben a szezonjában – amely szeptembertől április végégig tart – is két járványhullámmal kell majd számolnunk; ugyanúgy, mint az előzőben" - mondta, illetve azt is kiemelte, ha elkezd terjedni az új mutáció Európán belül, akkor akár további szigorításokra, határzárra is szükség lehet.

Vészesen közeledik a szupermutáns, Magyarország is leállította a légi forgalmat Dél-Afrikából

Csehországban és Németországban is találtak gyanús eseteket, az egészségügyi hatóságok az omikron névre keresztelt (a sajtóban korábban nű-variánsnak nevezett) koronavírus-mutációra gyanakodnak. Egyelőre még további tesztekre van szükség, hogy biztosan kijelentsék, jelen van a változat a két országban.

A cseh egészségügyi hatóságok délelőtt közölték, hogy gyanús eseteket találtak, ami miatt az omikron-variáns jelenlétére gyanakodnak. Ezt egyelőre nem bizonyították, további vizsgálatokat végeznek.

Kai Klose egészségügyi miniszter elmondta, hogy éjszaka több omikron-típusú mutációt fedeztek fel egy Dél-Afrikából hazatérő utazó szervezetében. Folyamatban van a vírusvariáns szekvenálása – írja a Portfolió.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap