Készüljön fel aki az ország EZEN részein él, mert hatalmas szélre és hófúvásra kell számítania! Tájékozódjon időben!

Készüljön fel aki az ország EZEN részein él, mert hatalmas szélre és hófúvásra kell számítania! Tájékozódjon időben!


Hófúvás és erős szél lesz egyes helyeken az országban. Készüljön fel, itt az időjárás előrejelzés.

Szombaton erősen felhős, borult idő lesz, elsősorban az Észak- és Nyugat-Dunántúlon lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Késő délelőttől leginkább a déli megyékben várható eső, a Dél-Dunántúlon havas eső is lehet. Az északi, északkeleti szél estétől nagy területen megerősödik, késő estétől az Észak-Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A Bakonyban hófúvások is lehetnek. A hőmérséklet délután 0 és +6, késő este pedig -3 és +4 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúlon változóan felhős idő várható, legalább pár órás napsütéssel. A keleti tájakon erősen megnövekszik a felhőzet. A Tiszántúlon többfelé, a Duna-Tisza-közén pedig elszórtan fordulhat elő csapadék, először eső, majd havas eső, később pedig hó. Az északnyugati szél többfelé viharossá fokozódik, au északnyugati havas tájakon hófúvás várható. 0 és +5 fok közötti hőmérséklet várható.

Hétfőn kelet felől csökken a felhőzet, és több órára is kisüthet a nap. A Dunántúlon borongós idő várható, és elszórtan előfordulhat kisebb eső, szitálás. Az eleinte még erős légmozgás fokozatosan gyengül. Reggel -3, délután +3 fok körüli hőmérséklet várható.

Kedden az északkeleti területeken előfordulhat kevés napsütés, máshol inkább párás, ködös idő várható. Szitálás és ónos eső is kialakulhat. Az északnyugati szél gyenge lesz. Reggel gyenge fagy, délután pedig +3 fok valószínű.

Szerdán és csütörtökön erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható. Észak felől elszórtan fordulhat elő havas eső, szitálás, hószállingózás. A légmozgás csak kevés helyen élénkül meg. Reggelente fagyhat, délután pedig 0 és +5 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap