Megtörtént az, amitől mindenki rettegett! Magával ragadta a betegsége a fantasztikus sportolót! Halála óriási veszteség!

Megtörtént az, amitől mindenki rettegett! Magával ragadta a betegsége a fantasztikus sportolót! Halála óriási veszteség!


Rossz hír érkezett. Lapunk nemrég úgy értesült, hogy életének 84. évében elhunyt a legendás spanyol teniszező, Manola Santana.

A teniszcsillag már régóta betegeskedett, egészségügyi állapota pedig rohamosan romlott. A rajongók nagyon aggódtak Manoláért, hiszen félő volt, hogy szervezet nem bírja a folyamatos megterhelést. Sajnos most bekövetkezett az, amitől féltünk, Santana örök álomra hajtotta a fejét.



Manola Santana egy rendkívül tehetséges profi teniszező volt, akinek a nevéhez több fontos eredmény is fűződik. Ő volt az első spanyol játékos, akinek a rangos wimbledoni teniszbajnokságon sikerült győzedelmeskednie. Ezen kívül kétszer még a Roland Garros, egyszer pedig a US Open kupáját is hazavitte. Hazája annyira szerette a sportolót, hogy nem volt kérdés, hogy Santana még a Davis Cupában is képviseli Spanyolországot, ami olyan, mint egy világbajnokság. 1968-ban pedig még az olimpián is győzedelmeskedett, igaz ekkor a sportág még nem volt hivatalos olimpiai versenyszám.

Halála óriási veszteség a tenisznek, nyugodjék békében!

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap