Pécsi kisbolt tulaja durván kiakadt az árstopon: Ezt plakátolta ki az üzletében! Szerintetek is igaza van?

Pécsi kisbolt tulaja durván kiakadt az árstopon: Ezt plakátolta ki az üzletében! Szerintetek is igaza van?


Az árstop tavaly novemberi szinten rögzíti több termék árát, a különbözetet a boltosoknak kell megfizetniük. Máris van, aki nem kér a veszteségekből.
Hatalmas terhet ró vállalkozásukra a kormány által elrendelt árstop, ezért arra kéri vásárlóit egy pécsi kisbolt, hogy ne vásároljanak olyan terméket náluk, melyekre vonatkozik a február elsejétől májusig tartó árrögzítés - írja a Szabad Pécs.

Íme a kisbolt posztja:


A portál meg is szólaltatta a kereskedőt, aki elmondta: nem fél, hogy bármi baja lenne a fentiekből, hogy a hatóságok vegzálnák és ellenőriznék, mindezzel ugyanis semmilyen törvényt nem sért meg, csupán kérést fogalmaz meg. Felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy a veszteséget a kisvállalkozók kénytelenek lenyelni, egyebekben azonban eleget tesz a rendelkezéseknek és a szabályok szerint árusítja a rögzített áras termékeket.

A boltos azt is feltünteti egyébként, mennyi az adott termékek beszerzési ára és mennyiért kell adniuk:



Mint ismert, a kormány hat termék esetében rendelte el azt, hogy a kereskedők a valóban komoly mértékű drágulás ellenére novemberi árszinten árulják. Ezek a termékek kristálycukor, a BL55-ös búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, illetve az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntej,írja ablikk.hu

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap