Nagy a baj az ország EZEN részén! Menekülnek a környékről az emberek - Nagyobb a veszély mint gondolták

Nagy a baj az ország EZEN részén! Menekülnek a környékről az emberek - Nagyobb a veszély mint gondolták

A Budapest Keleti Pályaudvar-Békéscsaba vasútvonalon mindkét irányban szünetel a közúti és a vasúti forgalom – tájékoztatott a rendőrség. „A műszaki mentés és a pálya helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe.”
Ahogy arról a Blikk is beszámolt, kisiklott egy 12 vagonból álló tehervonat hat kocsija Mezőtúr közelében, Kétpó határában, egy vasúti átkelőnél vasárnap 12 óra 30 perc körül.


A katasztrófavédelem Telexnek adott tájékoztatása szerint a kisiklott hatból öt vagon a környezetre veszélyesnek minősülő anyagot szállított, közülük egy szivárog, amelyben folyékony rovarölő szer van. A környék tizenkét lakóházából negyven lakónak elővigyázatosságból védőtávolságon kívül kell tartózkodnia. A helyszínre tíz egység érkezett ki a katasztrófavédelemtől.
Személyi sérülés nem történt.

A veszély elhárításáig és a pálya felszabadításáig a Budapest Keleti Pályaudvar és Békéscsaba viszonylatában mindkét irányban szünetel a vasúti forgalom. A Békéscsaba felől a főváros felé tartó vonatok Mezőtúrig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklóson újra át kell szállniuk. A Tiszatenyőre utazók a szentesi vonatokat vehetik igénybe.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap