Most közölték a tragikus hírt! Legyőzte daganatos betegsége, 69 évesen elhunyt a fantasztikus magyar...

Most közölték a tragikus hírt! Legyőzte daganatos betegsége, 69 évesen elhunyt a fantasztikus magyar...

Meghalt Greguss Sándor író, költő, filmkészítő - adta hírül a Magyar Szó.
Greguss 1954-ben született Budapesten, írásai már 16 éves korától jelentek meg. Tanulmányai végeztével egy időre matróznak állt, majd természet-, portré- és dokumentumfilmeket készített. Az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítványt feleségével, Fodor Rékával közösen hozták létre, orvosi missziókat szerveztek a fekete kontinensen.

2017-ben derült ki, hogy csontvelődaganattal küzd, csak heteket jósoltak neki, ám ő mégis meggyőgyult. Folytatta az alapítványi munkáját, majd 2022-ben amiotrófiás laterálszklerózist (ALS) állapítottak nála. Az izomsorvadással járó betegség végül legyőzte a szervezetét.


„A filmjeimben mindig az érdekelt, azt akartam megörökíteni, ami elvész, eltűnik napjainkban a világból. Megtapasztaltam, hogy minél pontosabban mutatok rá valamire, története annál drámaibbá válik. Nehéz eldöntenem, mennyire jó, illetve mennyire sajnálatos, hogy a ránk bízott természetben, a gyermekeink életében és közvetlen környezetünkben találtam meg a legtöbb témát ezekhez a munkáimhoz” - vallotta korábban Greguss Sándor.

Forrás
Rossz hírt kapnak az MVM, EON, ELMŰ ügyfelei! ENNYIT fognak fizetni szeptember 1-től!

 Új villanyszámla-rendszer jöhet Magyarországon: jól járhat, aki hajlandó váltani? 

 Hogyan fizess kevesebb mint 50%-ot áramért!





A CIKK IDE KATTINTVA OLVASHATÓ

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap