Ítéletidő: Tombolt a vihar Magyarországon, hatalmas károkat okozott, több helyre riasztották a tűzoltókat - Megrázó KÉPEK a pusztításról

Ítéletidő: Tombolt a vihar Magyarországon, hatalmas károkat okozott, több helyre riasztották a tűzoltókat - Megrázó KÉPEK a pusztításról
A kép illusztráció

A katasztrófavédelem csütörtök reggeli közleménye szerint összesen mintegy 200 helyszínről érkezett szerdán bejelentés a vihar okozta károkról. Főként Pest, Komárom-Esztergom és Somogy vármegyében volt szükség tűzoltói segítségre. A Dunakanyar egy jelentős részén is komoly gondokat okozott a tegnapi vihar.
Azt írták, a szerda délutántól Magyarországon átvonuló vihar elsősorban a Dunakanyarban, Komárom környékén, illetve a Balatonnál Fonyód térségében okozott károkat, de Veszprém vármegyében is több helyszínre hívtak tűzoltókat. A zivatarlánc útját kidőlt fák, beázott pincék, megrongált tetők, villámcsapás okozta károk jelölték – tették hozzá.

Az Időkép több felvételt is megosztott Komáromból, amit elöntött az özönvíz a vihar után. Este 9 órakor Komáromban 52 mm, Fonyódon 58 mm csapadékot mértek.



A Dunakanyar is elesett
Mint, ahogy arról a Blikk is beszámolt: Szentendrén is óriási károkat okozott a vihar, ott őrült erejű szél gyötörte meg a környéket. A szomszédos községben, Leányfalun egy családi ház tetőszerkezetébe csapott villám, kisebb tüzet okozva, Szigetmonostoron a posta pincéjét öntötte el a felgyülemlett csapadékvíz, a Pest vármegyei Vácnál és a Somogy vármegyei Babócsánál vasúti sínekre dőlt fa.

Az M7-es autópálya 176-os kilométerénél a leállósávra döntött egy fát az erős szél, Komáromban a vihar lakhatatlanná tett egy házat, a benne élő öt embert közösségi szálláson helyezték el – közölte a katasztrófavédelem.

A károkról a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesülete is beszámolt a Facebook-oldalán. Rengeteg munkája volt a környékbeli tűzoltóknak.

– A tegnap délután a Dunakanyarra lecsapó vihar rengeteg munkát adott a hivatásos és a környék összes önkéntes tűzoltó egyesületének. Még a vihar alatt kaptuk az első jelzést, hogy Leányfalun egy házba villám csapott, szerencsére itt 'csak' kábelek illetve papírok izzottak, de a tűz nem alakult ki.

Majd ezek után több szentendrei társasházhoz riasztottak a nagy víz miatt. Később visszariasztottak Tahitótfalura, ahol a Visegrádi utca több ingatlanát árasztotta el a víz. Itt az egyik ingatlan garázsában egy elektromos autó is volt amit biztonsági okokból kivontattunk az utcára.

(MTI)



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap