Katasztrófális a helyzet a pusztító viharok miatt, többen eltűntek, nincs ivóvíz se áram - Borzalmas részletek

Katasztrófális a helyzet a pusztító viharok miatt, többen eltűntek, nincs ivóvíz se áram - Borzalmas részletek

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt földcsuszamlás volt a délkeleti Ticino kantonban. A heves esőzések miatt kialakult katasztrófa során több ember is eltűnt az érintett területeken. Sokkoló felvételek készültek a helyszínről, ahol autók és házak között hömpölyög a víz, valamint sokan áram ás ivóvíz nélkül maradtak.
A kanton rendőrsége vasárnap közleményt adott ki a katasztrófa után, amelyben arról számoltak be, hogy az esőzések miatt kialakult földcsuszamlás során több ember is eltűnt Fontana térségében - idézi a 24.hu. A rossz időjárási viszonyok között a mentési munkálatokat is csak nehezen tudják elvégezni.
A hírek szerint a hatóságok vasárnap kora reggel tettek közzé egy felhívást, amelyben a Maggia folyó közelében lévő Prato-Sornicónál és a Maggia-völgynél lévő lakóházak kiürítéséről írnak. Ez az a környék, ahol jelenleg több embert is keresnek. A környéken az utakat lezárták, a kempingeket pedig kiürítették.

Ivóvíz és áram nélkül maradt a lakosság A kantoni rendőrség tájékoztatása szerint egy hidat is elmosott a víz, ezzel pedig elzárta az utat a térségben. Valamint a Swissalert szövetségi figyelmeztető rendszer adatai szerint a Maggia-völgy közelében lévő több völgy is megközelíthetetlenné vált. Az írják, hogy az áramszolgáltatás is megszűnt, valamint a kanton nagy része ivóvíz nélkül marad.

A heves esőzések már szombat délután óta tartanak. Az áradásokat nemcsak a nagy mennyiségű csapadék, de a kiolvadt hó is okozza.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap