Meghalt Brády Zoltán

Meghalt Brády Zoltán

Meghalt Brády Zoltán Szent Márton-díjas újságíró. A szakembert a legtöbben a Kapu című független kulturális és közéleti folyóiratnál betöltött alapítói és főszerkesztői pozíciója miatt ismerték. Brády Zoltán haláláról a fia, Brády Péter számolt be a közösségi oldalán. Az újságíró életének 83. évében hunyt el.
Brády Péter a Facebookon megosztott bejegyzése szerint az édesapja június 16-án hunyta le örökre a szemét.



Brády Zoltán 1940 júliusában született. Hatéves volt, amikor a szüleivel Miskolcra menekültek Erdélyből. Az érettségi megszerzését követően három éven át vasutasként dolgozott, egészen addig, amíg fel nem vették az ELTE BTK magyar–könyvtár szakára. Újságírói pályafutását az Egyetemi Lapok és a Népszabadság külső munkatársaként kezdte, majd a Magyar Rádiónál is dolgozott néhány éven át.
Egy évnyi szilencium után, 1969-ben a Magyar Televíziónál kezdett dolgozni szerkesztőként, majd 1974-től irodalmi műhelyt vezetett. Önálló, A boldogság gyilkosai című könyvét bezúzásra ítélte a Legfelsőbb Bíróság.

1988-ban indította el a Kapu című független lapot,a melyben kulturális és közéleti témákkal foglalkoztak. A lap 2019-ig nyomtatásban és interneten is megjelent, 2020 óta azonban a weboldalon közzétett tartalmak sem érhetők el.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap