Dráma a párizsi olimpián - Nem akarjuk elhinni ami történt

Dráma a párizsi olimpián - Nem akarjuk elhinni ami történt

Ez most tényleg váratlan volt. A háromszoros olimpiai bajnok kardozó, Szilágyi Áron a legelső meccsén kikapott az olimpián.

Nem nyeri sorozatban negyedik egyéni aranyérmét az olimpiákon Szilágyi Áron. A magyar kardozó már azzal történelmet írt, hogy sorozatban háromszor, Londonban, Rióban és Tokióban is megnyerte az olimpiát ugyanabban a számban. Idén is a kardozók egyéni versenyének elsőszámú esélyeseként érkezett Párizsba. Ehhez képest a legelső meccsén, már a legjobb 16 közé jutásért kikapott.
Szilágyi Áron esélyesebb volt
A világranglista-5., háromszoros olimpiai címvédő Szilágyi Áron ugyanebben az idősávban a kanadai Fares Arfa ellen nyitotta a sort. Szilágyi váratlan módon 0-6-tal kezdett, nem találta a rést a 29 éves riválisán - írta helyszíni tudósításában az Origo. A magyar klasszis azonban nem omlott össze, sorozatban szerzett négy tust, így már csak kéttus volt a különbség. Ám a kanadai ismét belelendült, és 10-4-es előnyre tett szert. 10-6-ra szépített Szilágyi, de ezután nem csökkent a különbség, a kanadai pedig 15-8-ra győzött, és megfosztotta Szilágyit attól a lehetőségtől, hogy sorozatban negyedszer is olimpiai bajnok legyen.

Szilágyi elismerte, ellenfele mindenben jobb volt, s borzasztóan csalódott.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap