Érkezik az ítéletidő! Mutatjuk hol szakad le az ég pillanatokon belül - Felhőszakadás, jégeső tarolja le EZEKET a területeket

Érkezik az ítéletidő! Mutatjuk hol szakad le az ég pillanatokon belül - Felhőszakadás, jégeső tarolja le EZEKET a területeket

Hiába a kánikula és a jó idő, a napsütéses órák több vármegyében is szünetelhetnek, vagy elmaradhatnak. Vasárnap délután az ország északkeleti harmadában lehet számítani helyenként zivatarok előfordulására szélerősödés kíséretében, egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadékkal, esetleg felhőszakadással. Mutatjuk, melyik területekre vonatkozik.
Ahogy arról a Blikk korábban beszámolt, a hét utolsó napján is a legtöbb helyen marad a kánikula, így kora reggel 15-21, míg délután a legmelegebb órákban, akár 28-34 fokot mérhetünk. A magas napi középhőmérséklet ellenére azonban a met.hu arra figyelmeztet több vármegyét is, hogy legyenek óvatosak, ugyanis felhőszakadás, zivatar és villámlás is várható egyes helyeken.
Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat - olvasható a figyelmeztető előrejelzésekben.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap