RENDKÍVÜLI! Dráma Siófokon - Megrendülten tudatjuk, hogy...

RENDKÍVÜLI! Dráma Siófokon - Megrendülten tudatjuk, hogy...

4 külföldi fiatal vízibiciklivel fürdőzött egy siófoki strandnál lévő mély vízben, az egyikőjük viszont elmerült a körülbelül 3 méteres vízben. A helyszínre hamar kiérkeztek vízirendészeti járőrhajók valamint sürgősségi mentőhajók. A bajba került embert sikerült gyorsan kiemelni a vízből, azonban minden erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni az életét.
Szombaton 4 külföldi fiatal vízibiciklivel fürdőzött egy siófoki strand előtti mély vízben. Egyikük elmerült a közel 3 méteres vízben. Egy közelben lévő vitorláson észlelték ezt, és azonnal kértek telefonon segítséget. A körzetben lévő vízirendészeti járőrhajó pillanatok alatt megérkezett és megjelölte a helyszínt. Eközben a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata is riasztást kapott, így az Alsóörsön állomásozó Rupert sürgősségi mentőhajójuk nagy sebességgel a helyszínre sietett. Ritkán fordul elő, hogy ilyen gyorsan kapnak pontos helyszínt, így reménykedtek, hogy a búváruk még kritikus időn belül felszínre tudja hozni a fiatal férfit - olvasható a VMSZ közleményében.
Mindent megtettek
A körülményekhez képest sikerült viszonylag gyorsan kiemelni őt a vízből. Kiemelt szintű egészségügyi csapatuk azonnal megkezdte az újraélesztést.

A fedélzeten zajló újraélesztés közben a mentőhajó elindult a siófoki közforgalmú kikötőbe, ahová az Országos Mentőszolgálat siófoki esetkocsiját kérték ki. Minden közös erőfeszítés ellenére sem sikerült megmenteni a fiatalember életét.

A VMSZ nyomatékosan felhívja minden fürdőző és vízen tartózkodó figyelmét, hogy körültekintően, a saját és a környezetükben tartózkodók biztonságára ügyelve strandoljanak, fürdőzzenek!

Aki a Balatonon strandol, fürdőzik, feltétlenül töltse le a BalatonHelp alkalmazást, ezen keresztül tudnak a leggyorsabban riasztani a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát, akár a parton, akár a vízen történik baleset.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap