Tombolnak a viharok az országban! Villámárvízre és jégre kell készülnie annak aki EZEN a területen él - Riasztás

Tombolnak a viharok az országban! Villámárvízre és jégre kell készülnie annak aki EZEN a területen él - Riasztás

Kiadta a figyelmeztetést a HungaroMet. Ma leginkább a Duna vonalának környezetében, valamint attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyek számossága a késő délelőtti óráktól gyorsan növekedhet. Kisebb eséllyel a Dunántúl nyugati és középső részén is megjelenhet néhány cella.
A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti: rövid idő alatt >25-30 mm, az egymást követő intenzív cellákból akár >50 mm is hullhat, valamint a domborzati viszonyok függvényében (elsősorban az Északi-középhegységben) villámárvíz is létrejöhet. Emellett az intenzív gócokban jégeső (jellemzően <1-2 cm="" k="" kben="" rnyezet="" viharos="">65-80 km/óra, légzuhatagokban akár >90 km/óra) széllökések is előfordulhatnak. Éjszaka fokozatosan lecsengenek, egyre kevesebb helyen, elsősorban a Tiszántúlon és nyugaton, délnyugaton valószínű zivatar.
Az Alpokalja, az Északi-középhegység és a főváros térségének kivételével ma is többfelé alakulhat 25 Celsius-fok felett a napi középhőmérséklet. Holnap már sehol sem éri el a 25 fokot a napi középhőmérséklet.

Holnap kora délelőttig néhol, nagyobb eséllyel északnyugaton, majd késő délelőttől estig elsősorban, nagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán alakulhatnak ki zivatarok, melyeket főként az Északi-középhegység térségében és keleten felhőszakadás (>25-30 mm), jégeső (1-3 cm) és viharos szél (70-90 km/h) kísérhet.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap