1 perce érkezett! Teljes a káosz! ÚJABB vonatbaleset! A Déli pályaudvar is elesett - Megrázó képsorok

1 perce érkezett! Teljes a káosz! ÚJABB vonatbaleset! A Déli pályaudvar is elesett - Megrázó képsorok

Úgy tűnik ez a hétfő nem a MÁV napja, ugyanis a Keleti és a Nyugati pályaudvar után a Déli pályaudvar vonala is elesett. Így most már három budapesti pályaudvarnál kell késésekkel számolni.
Teljes a káosz, továbbra sem fogad járatokat a Keleti pályaudvar: friss hírek a vonatbalesetről

Teherautó ütközött a Szombathelyről a Déli pályaudvarba tartó Kék Hullám InterCityvel, így a Keleti és a Nyugati pályaudvar után a harmadik budapesti főpályaudvar vonalán is késések várhatóak.
A járat 11:15-kor indult tovább Balatonfüredről, a baleset Polgárdi-Ipartelepek állomás közelében lévő vasúti átjáróban történt. A tájékoztatás szerint a fénysorompó a baleset ideje alatt jól működött és tilosat jelzett, ennek ellenére hajtott a teherautó a sínekre. A járműbe egy ember beszorult, őt a polgárdi önkormányzati tűzoltók a feszítővágóval szabadították ki a katasztrófavédelem közlése szerint.

A forgalom a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt, várhatóan késő délutánig szünetel Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás között, a szakaszra pótlóbuszok rendelt a MÁV. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon rövidebb szakaszon közlekedő és kimaradó járatokra, valamint 1-2 órás késésre is számítani lehet – írta a MÁVINFORM a Facebook-oldalán.



Vasárnap este a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity (IC 74) kisiklott a Keleti pályaudvar közelében, akadályozva a főpályaudvar forgalmát. A műszaki mentés hétfőn is folytatódik, emiatt a Keletibe tartó vonatok más állomásokra futnak be, illetve más állomásokról indulnak.

Hétfőn reggel pedig Mezőkövesdnél és Felsőgödnél is embert gázolt a vonat, így mindkét vonalon hosszabb menetidőkre lehet számítani.

Pályahiba miatt pedig a Budapest-Cegléd vonalon 20-40 perces késésekre, valamint rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani, mert Kőbánya alsó és a Nyugati pályaudvar között egy szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap