Mindenkit megrázott! Hétfő délután jött halálának híre! Búcsúzunk! Nyugodj Békében Zsolt

Mindenkit megrázott! Hétfő délután jött halálának híre! Búcsúzunk! Nyugodj Békében Zsolt

Váratlanul elhunyt Dicső Zsolt szekszárdi költő, író, a Szekszárdi Illyés Gyula Könyvtár korábbi dolgozója, a PAD című irodalmi folyóirat alapító szerkesztője.
Dicső Zsolt 1956-ban született Szekszárdon és ott is élte le az életét. 1974-től 1980-ig a Kísérleti Színpad zenekarának, majd a Mosolygó Kaptafa Hangászkarnak zenésze és dalszövegírója volt. Írásait 1974-től közölték napilapok, folyóiratok, antológiák.

Öt kötete jelent meg: A rózsaszínű lórúgás 1992-ben, A dolgok mindig másokkal történnek 1995-ben, DéBéla késni indul 2000-ben, egyszerűmedve és a fűzetlen cipő 2006-ban, Dönci szerint a világ nincs kész 2010-ben. 1997-től alapító szerkesztője volt a PAD irodalmi és művészeti folyóiratnak. 1986-tól vizuális költészeti munkákkal, mail artokkal szerepelt kiállításokon.
A Dicső Zsolt halálhírét az író felesége közölte a Facebookon. A váratlan hírre sokan reagáltak, egymás után emlékeztek meg róla a barátok és ismerősök. Jankovics Zoltán, a PAD irodalmi folyóirat szerkesztője legjobb barátjaként írt Dicső Zsoltról. Ő az elhunytnak írt saját versével búcsúzott.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap