Újra káosz a repülőtéren! Rengeteg járatot töröltek - ÍME a lista

Újra káosz a repülőtéren! Rengeteg járatot töröltek - ÍME a lista

A fokozódó közel-keleti feszültségek miatt számos légitársaság felfüggesztette a régióba induló járatait, vagy kerülik a légteret. Nemrégiben a Wizz Air számolt be arról, hogy elkerüli Irak légterét, amivel hosszabb lesz a menetidő egyes járatoknál, és egy technikai megállót is be kell iktatni. Számos nagyobb légitársaság törölte a járatait.
Izlandon nyitott lángosozót a magyar séf - hihetetlen, milyen feltéttel szeretik a legjobban a helyiek

A Wizz Air múlt héten jelentette be, fenntartja járatait Dubajba és Abu-Dzabiba, viszont biztonsági okokból módosított útvonalon közlekedik. A járatok az utasok, a személyzet biztonsága érdekében Irak légterét elkerülve, Szaúd-Arábia és Egyiptom felett repülnek. A kerülő miatt Budapest irányában technikai megállóra van szükség Lárnaka repülőterén, ahol üzemanyag-feltöltés, valamint személyzetcsere is történik.
A sor hosszú

A Reuters összegyűjtötte, hogy pontosan mely légitársaságok döntöttek arról, hogy a közel-keleti feszültségek következtében felfüggesztik a járataikat – szúrta ki a Portfolio.
A görög Aegean Airlines minden járatot törölt legalább augusztus 19-ig, ami Bejrútba, Ammánba vagy Tel-Avivba közlekedik.
Az Air France-KLM minden tel-avivi járatát törölte október 26-ig, azonban a Párizs és Bejrút között közlekedő járatokat két hétig tartó szünet után augusztus 15-én újraindította. Fapados leányvállalata, a Transavia minden tel-avivi járatát felfüggesztette március 31-ig, az Ammánba közlekedő járatokat pedig november 3-ig.
A brit diszkont légitársaság, az easyJet minden tel-avivi járatot felfüggesztett jövő év március 30-ig.
A Finnair nem használja az iráni légteret, ezért Dohába közlekedő járatainál hosszabb lett a repülési idő.
Az olasz ITA Airways legalább augusztus 19-ig nem repül Tel-Avivba.
A legnagyobb lengyel légitársaság, a LOT felfüggesztette az izraeli járatait augusztus 18-ig, a bejrúti járatait pedig augusztus 26-ig.
A Lufthansa Csoport, amely alá tartozik a Swiss Air, a Brussels Airlines és az Austrian Airlines kikerüli az iráni és az iraki légteret, és augusztus 21-ig nem repül Tel-Avivba, Teheránba, Bejrútba, Ammánba és az iraki Erbíl városába.
Valamint a Ryanair is törölte menetrend szerinti járatait Tel-Avivba szeptember 3-ig.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap