Friss hĂ­rek

JÖN Az ĂłriĂĄsi BÍRSÁGESƐ! CSAK 1 hete maradt annak, akinek kertes hĂĄza, hobbitelke van! ElkezdƑdnek az ellenƑrzĂ©sek. TÖBB SZÁZEZRES BÍRSÁGOT VARRNAK A nyakadba ha ennek a szabĂĄlynak nem fogsz megfelelni!

LefotĂłztĂĄk OlĂĄh IbolyĂĄt, amint Ă©pp vele csĂłkolĂłzik - EZT nem hiszed el, kinek a karjĂĄban kötött ki...ÍME

Döbbenet! A Pennyben egy idƑs hĂĄzaspĂĄr ĂĄllt elƑttem a sorban Ă©s sĂ­rt! Amikor megtudtam az okĂĄt, Ă©n is könnyezni kezdtem Ă©s ezt tettem! Sajnos ez a magyar valĂłsĂĄg!

MegĂ©rkezett a nagy 4 hĂłnapos elƑrejelzĂ©s! RĂ©g nem lĂĄtott hideg vĂĄr rĂĄnk! Ilyen idƑre szĂĄmĂ­thatunk novemberben, decemberben, januĂĄrban Ă©s februĂĄrban:

Elhagyott a férjem egy fiatal nƑért. Engem meg mindenki bolondnak néz, amiért ebédet hordok neki, hogy...

Elment bulizni az anyuka, de elƑtte mĂ©g az ivĂłvizet is elzĂĄrta. A 3 Ă©ves kisfiĂș Ă©hsĂ©gĂ©ben mosĂłport evett, majd... - Mit Ă©rdemelne az a szĂŒlƑ, aki ilyet tesz gyermekĂ©vel?

DrĂĄma: Ɛ az a 11 hĂłnapos kisgyermek, akit egy kukĂĄban talĂĄltak Ă©s csak a szerencsĂ©nek köszönhetƑ, hogy Ă©letben maradt. Döbbenet ami törtĂ©nt:

Egy Ă©desanya szĂĄllt fel a buszra pĂĄr hĂłnapos gyermekĂ©vel a karjĂĄban! A buszon nem volt ĂŒlƑhely, ĂĄm a sofƑr nem volt hajlandĂł elindulni a busszal, helyette ÍGY szĂłlt az utasokhoz: - Minden elismerĂ©sĂŒnk Ă©rte!

⚡📱Életbe lĂ©p a magyarorszĂĄgi boltokban – MINDEN VÁSÁRLÓ figyeljen! 😼

⚡📱Életbe lĂ©p a magyarorszĂĄgi boltokban – MINDEN VÁSÁRLÓ figyeljen! 😼

Szeptember 1-jĂ©tƑl Ășj funkciĂłval bƑvĂŒlnek a magyar mobilbankok, amellyel minden banki ĂŒgyfĂ©l kĂ©pes lesz QR-kĂłddal fizetni. A “qvik” mĂĄrkanĂ©v alatt futĂł innovatĂ­v fizetĂ©si mĂłdszer egyszerƱ Ă©s gyors megoldĂĄst kĂ­nĂĄl online vĂĄsĂĄrlĂĄsokhoz Ă©s bolti fizetĂ©sekhez egyarĂĄnt, Ă©s az ĂŒgyfelek szĂĄmĂĄra ingyenesen elĂ©rhetƑ lesz. A kereskedƑk szĂĄmĂĄra ez egy olcsĂłbb digitĂĄlis fizetĂ©si lehetƑsĂ©get jelenthet a meglĂ©vƑ mĂłdszerekhez kĂ©pest.
Hogyan mƱködik a qvik fizetés?

A qvik lehetƑvĂ© teszi, hogy az ĂŒgyfelek QR-kĂłd beolvasĂĄsĂĄval indĂ­tsanak fizetĂ©st közvetlenĂŒl mobilbanki alkalmazĂĄsukbĂłl. Ez a mĂłdszer gyors Ă©s biztonsĂĄgos, Ă©s a vĂĄrakozĂĄsok szerint könnyen elterjedhet a kiskereskedelemben is.

Az MNB Ă©s a GirĂł, a bankokkal egyĂŒttmƱködve, az Azonnali FizetĂ©si Rendszerre Ă©pĂ­tve hozta lĂ©tre ezt a hazai fejlesztĂ©sƱ elektronikus fizetĂ©si megoldĂĄst, amely alternatĂ­vĂĄja, illetve versenytĂĄrsa is lehet a hagyomĂĄnyos bankkĂĄrtyĂĄs fizetĂ©seknek.

MiĂ©rt elƑnyös a qvik?
A qvik fizetĂ©s legnagyobb elƑnye, hogy az ĂŒgyfelek szĂĄmĂĄra teljesen ingyenes, mivel a bankok nem szĂĄmolhatnak fel dĂ­jat a hasznĂĄlatĂĄĂ©rt.

Emellett a tranzakciĂłk mentesek a tranzakciĂłs illetĂ©ktƑl is, Ă­gy ezeket a költsĂ©geket sem terhelik rĂĄ az ĂŒgyfelekre, ellentĂ©tben a bankkĂĄrtyĂĄs fizetĂ©sekkel, amelyek esetĂ©ben Ă©vente 500 forintos ĂĄtalĂĄnydĂ­jat fizetnek a bankok a kĂĄrtyĂĄk utĂĄn.

A kereskedƑk szĂĄmĂĄra is elƑnyös

MĂ­g a qvikes fizetĂ©sek elfogadĂĄsĂĄĂ©rt a bankok kĂ©rhetnek dĂ­jakat a kereskedƑktƑl, ezek vĂĄrhatĂłan olcsĂłbbak lesznek, mint a jelenlegi kĂĄrtyaelfogadĂĄsi dĂ­jak.

Ez kĂŒlönösen vonzĂł lehet a kisebb vĂĄllalkozĂĄsok szĂĄmĂĄra, akik költsĂ©ghatĂ©konyabb megoldĂĄsokat keresnek.

Versenyben a kårtyås fizetéssel

A qvik bevezetĂ©se egy Ășjabb lĂ©pĂ©s az MNB azon cĂ©lja felĂ©, hogy növelje a digitĂĄlis fizetĂ©sek arĂĄnyĂĄt MagyarorszĂĄgon, Ă©s csökkentse a kĂ©szpĂ©nzhasznĂĄlatot.

BĂĄr a bankkĂĄrtyĂĄs fizetĂ©s is kĂ©nyelmes Ă©s a legtöbb esetben dĂ­jmentes, a qvik kĂ­nĂĄlta egyszerƱsĂ©g Ă©s költsĂ©ghatĂ©konysĂĄg Ășj alternatĂ­vĂĄt nyĂșjt a felhasznĂĄlĂłknak.

A QR-kĂłdos fizetĂ©s bevezetĂ©sĂ©vel MagyarorszĂĄg egy lĂ©pĂ©ssel közelebb kerĂŒl ahhoz, hogy egy modern, digitĂĄlis alapĂș fizetĂ©si infrastruktĂșrĂĄt hozzon lĂ©tre, amely megfelel a 21. szĂĄzadi igĂ©nyeknek.

Az Ășj QR-kĂłdos fizetĂ©si mĂłd szeptember 1-jĂ©tƑl elĂ©rhetƑvĂ© vĂĄlik minden magyar banki ĂŒgyfĂ©l szĂĄmĂĄra, Ășj lehetƑsĂ©geket kĂ­nĂĄlva mind az online, mind a bolti vĂĄsĂĄrlĂĄsok sorĂĄn.

A qvik hasznĂĄlatĂĄval az ĂŒgyfelek kĂ©nyelmesen Ă©s dĂ­jmentesen fizethetnek, mĂ­g a kereskedƑk szĂĄmĂĄra olcsĂłbb alternatĂ­vĂĄt jelent a kĂĄrtyaelfogadĂĄsi rendszerekhez kĂ©pest.

A vårakozåsok szerint ez a fizetési módszer gyorsan népszerƱvé vålhat a hazai piacon.

Újabb RĂ©gebbi

Kapcsolatfelvételi Ʊrlap