ITT a vége! Kettészakad az ország! EZEKRE a területekre elemi erővel érkeznek meg a viharok jéggel és tomboló széllel - Aki itt él készüljön

ITT a vége! Kettészakad az ország! EZEKRE a területekre elemi erővel érkeznek meg a viharok jéggel és tomboló széllel - Aki itt él készüljön

Bár határozottan érkezik a lehűlés, még nem szabadultunk meg a hőségtől. Az ország egyes pontjain továbbra is 30 fok fölé melegszik az idő, vasárnap pedig akár 34 fok is lehet. Emellett zivatarok is fenyegetik az országot hétvégén, számos megyére kiadta a figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.
A mai időjárás Budapesten először derűs lesz, a délutáni órákban azonban megnövekszik a felhőzet, illetve néhány zápor is kialakulhat. A keleties szél időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 28-29, késő este pedig 24-25 körül alakul.

Az ország többi részén többnyire felszakadozik a felhőzet, ám Győr és Szeged vonalában megnövekszik a felhőzet. Délelőtt főként délnyugaton, nyugaton, majd délutántól már a középső országrészben is lehetnek elszórtan záporok, délnyugaton néhány zivatar is. A keleti, északkeleti szél északon megélénkül, zivatarok környezetében akár viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-33 fok között alakul, estére 18-25 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk néhány gomoly- és fátyolfelhővel az égen. Helyenként előfordulhatnak záporok, zivatarok, a déli, délkeleti szél pedig többfelé megélénkül. A legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között várható.

Vasárnap is többnyire derűs lesz az ég, kevés felhővel, amelyekből helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29-34 fok között valószínű – írja a met.hu.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap