Jön az 50 fokos kánikula! Brutális, mi közelít felénk megállíthatatlanul

Jön az 50 fokos kánikula! Brutális, mi közelít felénk megállíthatatlanul

Komoly időjárás-előrejelzést tett közzé a The Guardian, nincs abban köszönet, ami a következő harminc évben az emberiségre vár. A lap szerint folyamatosan melegszik majd a Föld, forró nyarak várhatóak a klímaváltozás hatására.
Ilyen lesz az időjárás 2050-re?
Eddig már sikeresen megjósolták a 2004-2020 közötti időszakban megfigyelhető forró nyarakat, az ötös fokozatot is elérő tornádókat, a pusztító erdőtüzeket és a gelccserek fokozott ütemű olvadását is - idészi a maszol.ro. Az új prognózis azonban 2050-re fogalmaz meg súlyos állításokat az időjárásról, amik ha beigazolódnak...
Azt állítják, hogy a Föld vízkészlete drasztikusan lecsökken majd. Az űrből alig fog látszódni a bolygónk kék tündöklése, a jégsapkáknak lőttek, de az őserdők mérete is zsugorodni fog. Sokkal kisebb területet foglal el majd amazonasi, kongói, Pápua Új-Guinea-i őserdők. Növekedik majd az óceánok vize, megváltoznak a tengerparti országok méretei a vízszint emelkedése miatt, de egyes területek a nagyvárosok környékén pedig elmocsarasodnak. Ilyenek lesznek az előrejelzés szerint Miami, Guandong, Lincolnshire vagy akár csak Alexandria.

Hogy ez mit jelent az időjárásra nézve? Nos, nem sok jót.

Olyan nagymértékű lesz a hőmérséklet-emelkedés, hogy a nagyvárosokban a hőmérők akár az 50 fokot is elérhetik, mindezt árnyékban, és nem, ehhez nem kell majd a Közel-Keletre menni. Sajnos Los Angeles, Sydney, Madrid és Lisszabon is erre a sorsra jut majd, sorra dőlnek meg majd a melegrekordok. Még London átlaghőmérséklete is a barcelonainak felel majd meg. Ez pedig nehezen veszi be az ember gyomra, amikor egy olyan esős ország fővárosáról beszélünk, mint Anglia.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap