Megjött! Már havazik – Fotók a kialakult helyzetről

Megjött! Már havazik – Fotók a kialakult helyzetről

Hozzánk esőt, az Alpok magasabb részeire havat hozott a front. A nyárnak most már valóban búcsút intettünk, a gleccsereken hamarosan indulhat a síszezon. A Stelvio-hágó webkameráin kapták lencsevégre a szezon egyik első, de igen látványos havazását. Továbbá Ausztria legmagasabban fekvő gleccsersíterületén, a Pitztal-gleccseren, valamint a Keleti-Alpokban, jóval alacsonyabban található síterepen is elindult a havazás.
A Giro d'Italia verseny egyik legdurvább, legkeményebb szakasza a Stelvio-hágón megy keresztül, amit még autóval sem könnyű megtenni - számolt be az Időkép.
Európa második legmagasabb hágójáról beszélünk, melynek legmagasabb pontja csaknem 2758 méteres. Éppen itt kapták el a webkamerákon keresztül a szezon egyik első, igen látványos havazását: a csapadék ugyanis a magasabban fekvő régiókban néhol hó formájában érkezett és relatíve gyorsan ki is fehérítette a tájat.



Már több helyen havazik
Az osztrák Stubai-gleccseren szintén havazással indult a nap, akárcsak Ausztria legmagasabban fekvő gleccsersíterületén, a Pitztal-gleccseren, mely egészen 3440 méteres magasságig felér.

Valamint a Keleti-Alpokban, jóval alacsonyabban található síterepen, Lachtalban is el lehet csípni hópihéket.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap