Óriásit zuhan a hőmérséklet, ITT a hidegfront - Zivatarok tarolják le az ország EZEN részét...Készülj

Óriásit zuhan a hőmérséklet, ITT a hidegfront - Zivatarok tarolják le az ország EZEN részét...Készülj

Ma még jelentős változás nem következik be az időjárásban, a nyugat felől érkező frontok egyelőre megtorpannak a Kárpát-medence határánál. A hét égén még zömmel 30 fok felett marad a hőmérséklet, ám néhány helyen már ma is kialakulhatnak zivatarok.

A reggel még felhős tájakon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és általában gomolyfelhős, napos idő várható – írja a met.hu. A felhőképződés azonban az ország középső felében egyes részeken erőteljesebb maradhat. Helyenként zápor, kis eséllyel zivatar is kialakulhat. A délkeleti szelet napközben élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-33 fok között alakul, késő estére 19-25 fok közé hűl le a levegő.

Frontérzékenyeknek
Bár már támadnak a frontok, de a hőhullám egyelőre erősebb. Mindenesetre az időjárás- érzékenyek határozottan megérzik a zajló front jellegű változásokat – figyelmeztetnek a meteoklinika.hu szakértői.
Miközben az ország nagy részén kitart a kánikula, a közeli frontok hatása is érvényesül. Szerencsés körülmény, hogy ahol a front jellegű hatások erősebben érvényesülnek, ott néhány fokkal enyhül a kánikula, így kevésbé lesz több irányú terhelés. A 30 fok feletti maximumokban továbbra is a fokozott hőterhelés jelenti a legfőbb terhelő hatást, gyakoribb keringési és légzőszervi panaszokra, gyakoribb rosszullétekre, fokozott fáradékonyságra számíthatunk.

Az erősödő hidegfronti jellegű hatás pedig erősíti a görcsös jellegű panaszokat, gyakoribb a migrén, illetve nagyon jellemző a vérnyomás jelentős ingadozása.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap