RENDKÍVÜLI! Evakuálni kellett az embereket, tűzoltók a helyszínen, döbbenet ami történt

RENDKÍVÜLI! Evakuálni kellett az embereket, tűzoltók a helyszínen, döbbenet ami történt

Azonnali beavatkozásra volt szükség egy családi háznál Tataházán. A tűzoltókat gázömlés miatt riasztották, akiknek még az lakókat is evakuálniuk kellett.

Ömlött a gáz egy családi háznál a Bács-Kiskun vármegyei Tataházán egy családi háznál. A Bácsalmás Önkormányzati Tűzoltóság tagjait riasztották, akik pár percen belül ki is érkeztek a Deák Ferenc utcai ingatlanhoz. Azonnal munkához láttak és evakuálták a lakókat.
Perceken belül helyszínre értek a gázömlés miatt
Óriási robbanást okozhatott volna a gáz
Családi házhoz riasztottak minket szeptember 20-án, mert ömlött a gáz
– kezdte lapunknak Dózsai Róbert a tűzoltóság parancsnoka.

Az ingatlannál, ahogy bejön a házsíknál a gázcső, el volt törve. A nyomáscsökkentő pedig le volt szerelve. Tehát valószínűleg már ki volt kötve a házból korábban a gáz.
Elképzelhető, hogy a lakók a gázszagot érezték meg vagy hallhatták a süvítő hangot.

A kollégáim feszítővágóval és kézi adapterrel próbálták elszorítani az érintett szakaszt, de ez nem egészen sikerült, de addigra kiérkezett a gázszolgáltató, és a szakembernek sikerült elzárnia.

Hárman vagy négyen laktak a családi házban, illetve néhány szomszédjuk volt csak, így mindenhova bekopogtunk és evakuáltuk a lakókat.
- Körülbelül egy tucatnyi ember lett kitelepítve az utca szélére. - osztotta meg a Borssal a tűzoltó.

Miután a gázszolgáltató megvizsgálta az eltört gázcsövet, úgy ítélték meg, hogy ásni is kell, ezért egy nagy gépet hozattak a helyszínre. Ehhez már nem volt szükség a tűzoltóság tagjaira, ugyanis már mindenki biztonságban volt.

Utána a gázszolgáltató intézett markolót. Mert ki kellett markolni a gázcsőhöz a földet, de itt már nem kérték a tűzoltóság segítségét. Mi bevonultunk. A házba nem engedték vissza a családot, de a szomszédok hazamehettek, mert biztonságban voltak. Szerencsére személyi sérülés nem történt
– zárta a szakember.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap