RENDKÍVÜLI! Gyermeket gázolt a vonat Magyarországon - Felfoghatatlan ami kiderült

RENDKÍVÜLI! Gyermeket gázolt a vonat Magyarországon - Felfoghatatlan ami kiderült

Az utóbbi napokban két tinédzser tragikus halálát okozta a figyelmetlenség valamint a KRESZ-szabályok megszegése a síneken. A MÁV arra kéri a szülőket és a pedagógusokat, hogy minden lehetséges eszközzel hívják fel a fiatalok figyelmét a vasúti közlekedés veszélyeire. Idén a MÁV hálózatán már 56 baleset történt vasúti átjáróban, amelyek során összesen tizenöten vesztették életüket.
A telefonját nyomkodta és zenét hallgatott, ezért nem figyelt a veszélyre az a 16 éves fiatal, akit ma gázolt halálra a vonat Gyálon, egy labirintkorláttal ellátott vasúti átjáróban. Pénteken pedig egy 14 éves lány szaladt át a tilos jelzés ellenére az érkező vonat előtt, az ő életét sem lehetett megmenteni - számolt be a vasúttársaság közleményében.

A MÁV részvétét fejezi ki a balesetekben elhunyt fiatalok családjainak.
Oda kell figyelni

Idén már sokadik alkalommal hívják fel a figyelmet arra, hogy a vasúti síneken való figyelmetlen átkelés és a szabályok megszegése könnyen halállal végződhet, vagy súlyos, maradandó sérüléseket okozhat. A MÁV legfontosabb vasútbiztonsági üzeneteit közvetítő balesetmegelőző kisfilmeket az Oktatási Hivatal segít eljuttatni az iskolákba, de a szülők közreműködését is kérik a fiatalok felkészítésében.

Veszélyhelyzet esetén a mozdonyvezető azonnal gyorsfékezésbe kezd és hangjelzést ad, ezt követően tehetetlen részese az eseményeknek.

Molnár Péter mozdonyvezető már nyolc alkalommal gázolt, a balesetek oka minden esetben a közlekedők figyelmetlensége volt. Péter elmondta, hogy nem tudnak megállni, a vonat féktávolsága több száz méter, hirtelen megállítása esélytelen.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap