Szívszaggató! Kiderült! Karsai Dániel testvére elmondta, hogyan halt meg bátyja

Szívszaggató! Kiderült! Karsai Dániel testvére elmondta, hogyan halt meg bátyja

Még az elmúlt héten is voltak egészen szép napjai. Aztán egy csapásra minden rosszra fordult. Szombaton Karsai Dániel 47 éves korában elhunyt. Lapunknak sikerült beszélnie az alkotmányjogász testvérével, Karsai Péterrel, aki elárulta, pontosan mi is történt. A család úgy tervezik, szűk körben vesznek majd búcsút Dánieltől.
A Blikk is megírta és már az egész ország értesült a szomorú hírről: meghalt Karsai Dániel. A gyógyíthatatlan genetikai betegségben szenvedő alkotmányjogász neve az elmúlt két évben eggyé vált a jogaiért küzdő ember fogalmával. Tudta, hogy a kór végezni fog vele, de azt akarta, hogy méltósággal ő dönthessen arról, ez mikor történik meg.
Szeptember elején az Emberi Jogok Európai bírósága elutasította fellebbezését, ezzel kimondva, hogy a magyar kormány nem sért emberi jogokat azzal, hogy nem teszik lehetővé a halálos beteg jogász számára az aktív eutanáziát. A sors mintha csak erre a határozatra várt volna: Dániel szervezete szombaton feladta a harcot a testét módszeresen tönkretevő betegséggel szemben.

Megszólalt a gyászoló testvér
Testvére, Karsai Péter mindvégig Dániel mellett állt a küzdelemben, akár a bíróságokról, akár a betegágyról volt szó. A Blikknek elmondta, hogyan teltek az utolsó napok, az utolsó órák.

– Hónapok óta tudtuk, hogy Damoklész kardja már ott lebeg a fejünk felett – mondta a gyászoló testvér.

Mégis olyan szempontból váratlanul ért a tragédia, hogy erre a hirtelen állapotromlásra nem számítottunk. Daninak még az elmúlt hetekben is voltak egészen jó napjai, ám az utolsó roham végül legyőzte.

Az ALS nevű betegség a végső stádiumban már a tüdőt támadja, ahogy az Dániel esetében is volt. Szombaton este hirtelen úgy éreztek, hogy elfogyott a levegő, alig tudott lélegzetet venni.

Nem vagyok orvos, de úgy láttam, hogy a mentők és a kórházi dolgozók is mindent megtettek érte, amit lehetett. Megmenteni azonban már nem tudták
– mondta Péter.

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap