A Balatonba szórják férjével együtt, a csodálatos magyar műsorvezető hamvait - Nyugodjék Békében

A Balatonba szórják férjével együtt, a csodálatos magyar műsorvezető hamvait - Nyugodjék Békében

A legendás híradós, Vajek Jutka közel hatvan évig élt boldog házasságban a férjével, Burza Árpáddal, aki 2020 januárjában távozott az élők sorából. A házaspár nemcsak az életben, de a munkában is kiegészítette egymást. Míg Jutka riporterkedett, a férje operatőrként dolgozott mellette. Számtalan kalandot megéltek együtt, amelyekből talán az egyik leghajmeresztőbb eset az volt, amikor a műsorvezető a fedélzeten ülve végignézte, ahogy egy repülőgép elgázolja a férjét.
A házaspár kalandos pillanatokat is megélt együtt, például, amikor egy repülőgép elgázolta a férjet
A tervek szerint a család a Balatonba szórja majd el az elhunyt házaspár hamvait

Vajek Jutka otthon őrzi a férje földi maradványait, hiszen megfogadták, hogy együtt lesznek a halál után is Ahogy mesélte, Vajek Jutka épp egy riportanyagon dolgozott, aminek része volt, hogy egy vitorlázó repülőgép pilótájával felszállnak a magasba, míg férje a földről kamerázza a történteket. Sokáig minden a terv szerint haladt, ám a leszállás előtti pillanatokba némi hiba csúszott: a pilóta túl közel repült az operatőrhöz, sőt, el is kaszálta Burza Árpádot.
– Rettenetes volt, nem láttam pontosan, mi történik, csak annyit, hogy Árpád hajol a feje felett a kamerával és repülünk neki. Kiabáltam a pilótának, hogy nézze meg, hát elüti az operatőrt, de akkor már nem tudott mit csinálni – idézte fel a borzalmas emlékeket a Blikk Talk! című műsorban Vajek Jutka, aki néhány másodpercre sokkos állapotba került, mert biztos volt benne, hogy a férje nem élhette túl ezt a balesetet.

– Nem kívánom embernek azt az érzést, ami akkor úrrá lett rajtam, hogy mi történt, hogy fogom őt viszont látni, mert úgy nézett ki, mintha lefejezték volna...

Óráknak tűntek a landolás percei, amíg Jutka ki tudott szállni és meggyőződhetett róla, hogy bár elsőre úgy tűnt, mégsem történt tragédia.

– Újjászülettem, amikor megláttam Árpádot. Amint megállt a gép, rohantam hozzá, és azt láttam, hogy üldögél a kamera mellett, mert azt el nem engedte volna! Ezt követően bementünk a MÁV kórházba, de hála Istennek nem történt semmi. Illetve történt, de már az eset után a tévében. Ugyanis a legendás Matúz Rózsika, aki a Híradó főnöke volt, úgy letolt engem, mivel nem tudott arról, hogy felszállunk a repülővel. Nagyon kikaptam, hogy meggondolatlan, felelőtlen vagyok – emlékezett vissza Vajek Jutka.

Az évtizedekig tartó szeretetteljes házasság és az átélt kalandok után nem meglepő, hogy a híradós még a földi léttől való búcsúzást követően is a férje mellett akar nyugodni. Hosszú évekkel ezelőtt abban állapodtak meg Árpáddal, hogy a távozásuk után a család együtt szórja a hamvaikat a Balatonba. Erre készülve otthon őrzi a férje földi maradványait.

– Ezt megfogadtuk egymásnak, és ezt a gyerekeim is tudják – jelentette ki Vajek Jutka. – A lényeg az, hogy Árpád édesanyja is velünk van, fenn a polcon, meg most már ő is, és megegyeztünk abban, hogy még ott is együtt leszünk.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap