RENDKÍVÜLI! Borzalmas vonatbaleset Záhonynál - EZT lehet tudni:

RENDKÍVÜLI! Borzalmas vonatbaleset Záhonynál - EZT lehet tudni:
A kép illusztráció

A Záhonyból délután 3 óra környékén Mátészalkára elindult személyvonat Záhony valamint Mándok között egy autóval ütközött, ezért a két állomás között ideiglenesen nem közlekedhetnek a vonatok. Az adott vonalon akár 1 órával hosszabb eljutási időre kell számítani baleset helyszínelés miatt. Az érintett szakaszon pótlóbuszos közlekedésre kell számítani.
A Záhonyból 15:01-kor Mátészalkára elindult személyvonat (36813) Záhony és Mándok között egy autóval ütközött, emiatt a két állomás között átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok - közölte a Mávinform a Facebook-oldalán péntek délután. Hozzátették: ezen a szakaszon pótlóbuszos közlekedésre lehet számítani.


Késések, kártérítés
Júliusban több mint 75 óra késéssel negatív rekordot döntött a MÁV a Mátészalka–Debrecen vonalon, de nem ez az egyetlen szakasz, ahol rengeteg bosszúságot és időveszteséget okoz a nemzeti vasúttársaság az utasoknak.

Fontos tudni, hogy nem minden vonatkésés esetén jár úgynevezett átalány-kártérítés. Erre belföldi forgalomban csak a felár megfizetésével igénybe vett közvetlen vonat késése esetén jogosult az utas a menetjegyen feltüntetett indulási állomás és célállomás között. A mértéke a késés idejétől függ: 30 és 119 perc késés esetén a menetjegy árának 25, 120 perc vagy annál hosszabb késés esetén a menetjegy árának 50 százaléka jár vissza.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap