Nincs cím

Rendkívüli! Felszállást követően elájult a pilóta, a landolást nem élte túl...ÍME amit tudni lehet
A kép illusztráció

Meghalt a Turkish Airlines egyik pilótája, miután elvesztette az eszméletét repülés közben. Az eset azután történt, hogy a gép kedd este startolt el Seattle-ből. A török légitársaság szerdán közölte, hogy a repülőgép kényszerleszállást hajtott végre New Yorkban. Az 59 éves pilóta életét a landolás után még megpróbálták megmenteni, azonban mielőtt földet értek megállt a szíve.
İlçehin Pehlivan, a Turkish Airlines 59 éves pilótája sikeresen vezényelte le a felszállást a légitársaság TK204-es járatával kedd este az amerikai Seattle-ből, azonban a levegőben elvesztette az eszméletét – közölte Yahya Üstün, a légitársaság szóvivője X-oldalán – írja a CBS News.

– Miután megpróbáltak elsősegélyt nyújtani neki sikertelenül, a másik pilótából és másodpilótából álló repülőszemélyzet úgy döntött, hogy kényszerleszállást hajtanak végre, de Pehlivan még a leszállás előtt meghalt – írta a bejegyzésben.
A FlightAware cég által közzétett térkép szerint a repülőgép Kanada északi része felett repült, mielőtt délre, New York felé vette volna az irányt. Az FAA közleményében azt írta, hogy a járat október 9-én, szerdán, helyi idő szerint reggel 6 óra körül biztonságosan landolt a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren, miután az egyik pilóta orvosi vészhelyzetbe került.

Nem tudták megmenteni a pilóta életét

A pilóta, aki 2007 óta dolgozott a Turkish Airlinesnál, márciusban orvosi vizsgálaton esett át, amely során semmi jele nem volt egészségügyi problémának – írta a szóvivő. – A légitársaság nevében mélyen átérezzük kapitányunk elvesztését, és őszinte részvétünket fejezzük ki gyászoló családjának, kollégáinak és minden hozzátartozójának.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap