Rendkívüli! Kigyulladt egy utasokkal teli repülő - Ami ezután történt egészen félelmetes...ÍME

Rendkívüli! Kigyulladt egy utasokkal teli repülő - Ami ezután történt egészen félelmetes...ÍME
A kép illusztráció

Olaszország egyik déli repülőteréről szállt volna fel a Ryanair repülője csütörtökön, azonban még mielőtt indult volna, kigyulladt a gép hajtóműve. A személyzet akkor vette észre, hogy baj van, és füstöl a gép, amikor már felszállásra készen álltak a kifutópályán. A baleset idején közel 200 ember ült a repülőn.
Ismét egy rémisztő eset történt az egyik repülőtéren. Ezúttal a Ryanair FR8826-as számú gépével volt probléma, amely az Olaszország déli részén fekvő Brindisből tartott volna Torino felé. Amikor a gép már az utasokkal a fedélzeten felszállásra készen állt, vette észre a személyzet, hogy füstöl valami a hajtóműnél, ami később lángokba borult - írja a Mirror.
Felfújható csúszdán menekítették az embereket
A füst láttán azonnal megszakították a felszállást, a tűzoltóság pedig evakuálta az embereket. Az összese 184 utast, akik a gépen ültek a felfújható csúszdával menekítették ki a repülőtől. A lap jelentése szerint nem történt komolyan személyi sérülés a baleset során, az utasokat sikerült épségben leszállítani a gépről.

Az ország déli részén lévő repülőteret a veszélyhelyzet miatt be kellett zárni. A reptér szóvivője nyilatkozott az eset kapcsán:

„Az Aeroporti di Puglia jelenti, hogy egy induló repülőgéppel kapcsolatos probléma miatt be kellett zárni a brindisi Salento repülőteret. A probléma miatt, ami már csak akkor lépett fel, amikor a repülőgép már felszállásra készen állt, vészcsúszdákon át kellett evakuálni az utasokat."
- jelentette be a szóvivő, majd kiemelték:

„Minden műveletet az utasok és a személyzet maximális biztonsága mellett hajtottunk végre. Az utasok már a repülőtéren vannak, ahol az Aeroporti di Puglia személyzete segíti őket."



A hírek szerint az evakuálás után busszal vitték vissza az utasokat és a személyzetet a reptérre, ahonnan még reggel egy másik járattal tovább indulhattak az eredeti célpont, Torino felé. Hozzátették, hogy a szakemberek a helyszínen azon dolgoznak, hogy minél hamarabb átvizsgálják a probléma körülményeit, és újra használhatóvá tegyék a repteret és az érintett kifutópályát.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap