RENDKÍVÜLI! Robbanás a repülőtéren! Több járatot is töröltek - ÍME

RENDKÍVÜLI! Robbanás a repülőtéren! Több járatot is töröltek - ÍME
A kép illusztráció

Az elsődleges vizsgálatok alapján egy második világháborús robbanószer okozhatta a robbanást Japán egyik repülőterén. Bár a jelentések szerint senki nem sérült meg a baleset idején, nem sokan múlott, hogy szörnyű tragédia történjen, ugyanis a robbanás előtt 2 perccel gurult át érintett kifutón egy gép.
Szerdán lezárták a délnyugat-japán egyik repülőterét, miután a kifutópálya közelében felrobbant egy amerikai bomba – jelentette délelőtt a Reuters. A tűzszerészek szerint nem egy friss támadásról van szó, egy második világháborús bomba robbanhatott fel, ami egészen idáig a föld alatt volt. A Kyushu sziget délkeleti végén található Miyazaki repülőtér korábban a japán haditengerészet bázisa volt.
7 méter széles kráter keletkezett a reptéren
A Miyazaki repülőtéren szerencsére senki nem sérült meg a robbanás ideje alatt, mivel éppen akkor senki nem tartózkodott az érintett kifutópálya közelében. Azonban a biztonsági kamerafelvételek szerint mindössze két perccel a robbanás előtt gurult el egy repülőgép az érintett területen.

Bér személyi sérülés nem történt, a repülőtéren óriási károkat okozott a bomba. A japán közlekedési minisztérium egyik tisztviselője szerint hét méter széles és egy méter mély kráter keletkezett a gurulóút közepén a kifutópályák mellett. A károk miatt törölni kellett a japán repülőtér járatait, ami összesen 87 repülőutat érint. Josimasa Hajasi japán kormányszóvivő kiemelte, hogy nem áll fent további robbanások veszélye, és azt ígérték, hogy csütörtök reggel, befejezik a lyuk javítási munkálatait.

Ferencvárosban is találtak bombát
Mint, ahogy arról tegnap a Blikk is beszámolt, Ferencvárosban a Soroksári utat keresztező vasúti összekötő híd töltésének bontásakor is találtak egy második világháborús bombát. Amit majd a helyszínen, hétvégén fognak hatástalanítani a tűzszerészek.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap